portretfotografie profielfoto’s

Portretfotografie en profielfoto's

Personal branding

Sympathieke zakelijke maar ook informele portret- en profielfoto’s laten maken voor Linkedin, websites, jaarverslagen en personal branding. Mike van Bemmelen laat jou de beste professionele versie van jezelf zien.

Een mooi zakelijk portret; de beste versie van jezelf

Een zakelijk portret, portretfoto of profielfoto, de termen worden door elkaar gebruikt. En er zijn overeenkomsten: jij wilt professioneel overkomen én jezelf laten zien… op je paasbest. Het grote verschil tussen een profiel- en een portretfoto zit hem in de toepassing en daarmee in de setting.

Een zakelijke profielfoto is een close-up van je gezicht en is geschikt voor een smoelenboek en je social media profiel, zoals op Linkedin en Instagram.

Een zakelijke portret laat meer van jou en eventueel je omgeving zien en vertelt zo meer over jou als persoon en je werk. Vaak worden meerdere portretfoto’s gemaakt in verschillende settings, toepasbaar voor allerlei zakelijke uitingen zoals op je website, in social media berichten, in social media headers en op flyers. 

 

Portretfotograaf Mike van Bemmelen

Als fotograaf is het mijn uitdaging om jou zo goed mogelijk vast te leggen op beeld. Voor mij is het belangrijk om te weten met wie ik te maken heb en hoe je jezelf graag wil positioneren. Wil je een meer vriendelijke uitstraling of wil je dat het meer statig wordt? Ik zorg er in ieder geval voor dat je jezelf echt herkent in het beeld wat ik van je maak. 

Het fijne van een zakelijk portret is dat ik meer artistieke mogelijkheden heb dan bij het maken van alleen een zakelijke profielfoto. Bij portretfotografie zoeken we ook meerdere locaties om mooi beeldmateriaal te schieten. Zodat jij weer even vooruit kan met je eigen personal branding.

En als ik er toch ben, wie weet wil je dan ook nog met collega’s op de foto of mooie sfeerfoto’s van jullie kantoor. De mogelijkheden zijn oneindig. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met mij op. 

Zakelijke profielfoto: de beste versie van jezelf

Bedrijven die een product verkopen weten het allang: dat product verdient de beste etalage en dus prachtige foto’s. Mooi beeldmateriaal verkoopt immers.

In mijn werk maak ik veel profielfoto’s van mensen, die in de zakelijke dienstverlening werkzaam zijn en dagelijks te maken hebben met klanten. Als zakelijk dienstverlener verkoop jij jezelf en een tweede kans op een eerste indruk krijg je niet. Een uitsnede van een vakantiefoto of een profielfoto met je kind op een zakelijk profiel kan niet meer als je serieus genomen wilt worden. Zie je er verzorgd uit en heeft je profiel een positieve, professionele uitstraling, dan zal men je eerder benaderen.

Professionele profielfoto voor Linkedin en op de website

Een goede profielfoto is vaak even belangrijk als de teksten op je website, LinkedIn, Instagram en andere kanalen. Na duizenden profielfoto’s te hebben geschoten kan ik zeggen, dat het mij altijd lukt om sympathieke portretfoto’s te maken, die de beste versie van jezelf laten zien. Ben jij een sprankelende persoonlijkheid, introvert en sympathiek of …? Je profielfoto laat dat zien.

portretfotografie door professioneel portretfotograaf Mike van Bemmelen. Man met oranje jas buiten aan het werk.
Zakelijke profielfoto door professioneel portretfotograaf Mike van Bemmelen. Vrouw op kantoor gefotografeerd met boekje in haar handen.
Portretfoto van directeur op bedrijfspand. Zakelijk portret gemaakt door professioneel portretfotograaf Mike van Bemmelen.
Zakelijke portretfoto die ook als zakelijke profielfoto gebruikt kan worden. Man in blauw pak op kantoor met handen in zijn zakken. Gemaakt door portretfotograaf Mike van Bemmelen.

Zakelijke portretfoto: jij en je professie in de juiste context

Zakelijke portretfoto’s die jou en je werk in de juiste context neerzetten dragen bij aan je imago. Ze tonen je persoonlijkheid en/of de bedrijfscultuur en vertellen meer dan een profielfoto. 

Een zakelijke portretfoto is voor mij een portret, dat relevant is voor het werk dat je doet.

 

Werkwijze tijdens een zakelijke portret fotoshoot

In meerdere settings en outfits maak ik een prachtige, professionele fotoshoot en toon ik je beste zakelijke versie, geschikt voor tal van marketinguitingen. U kunt terecht in de fotostudio in Zoeterwoude, tussen Leiden en Zoetermeer ( slechts 20 minuten van Den Haag of Amsterdam) of op locatie, binnen of buiten.

Wil je inspiratie opdoen? Bekijk dan de foto’s hieronder. Het complete werk van Mike van Bemmelen bekijken doe je  via zijn volledige portfolio.

Zakelijk portret door portretfotograaf Mike van Bemmelen. Portretfotografie van man bij Bouwmaat.
Zakelijk portret voor op de website, door portretfotograaf Mike van Bemmelen. Portretfotografie van man op kantoor met hand in zijn zak.
Portretfotografie van vrouw op kantoor. Zakelijk portret voor gebruik op de website. Gemaakt door portretfotograaf Mike van Bemmelen
Bedrijfsfotografie door Mike van Bemmelen. Zakelijke portretfotografie van man in pak zittend op een tafel op kantoor.
Zakelijk portret van man met blazer op kantoor aan tafel. Gemaakt door professioneel portretfotograaf Mike van Bemmelen.
Profielfoto voor Linkedin of website van vrouw met hand in haar zij. Zakelijke profielfoto gemaakt door Mike van Bemmelen.
Zakelijk portret van vrouw in blauw pak. Sfeerbeeld voor bedrijven met dit zakelijke portret van Mike van Bemmelen.
Portretfotografie door Mike van Bemmelen. Portretfoto van vrouw in blauwe jurk op kantoor.
zakelijke informele portretfoto op kantoor. Man met handen in zijn zij. Gemaakt door portretfotograaf Mike van Bemmelen.
Zakelijk portret van man met oranje paarse sjaal in kantoorpand. Zakelijke portretfotografie voor op de website en social media.
Zakelijk portret van man op kantoor, met laptop en kopje. Professionele portretfotografie.
Ontspannen professionele profielfoto voor Linkedin van dame in witte colbert en donkerblauwe achtergrond. Mooie foto van profielfotograaf Mike van Bemmelen.
portretfotografie door professioneel portretfotograaf Mike van Bemmelen. Man met oranje jas buiten aan het werk.
Zakelijke foto van vrouw op kantoor met laptop. Zakelijk portret voor op de website.
Portretfoto van zakelijke man buiten kantoor. Medewerker in blauwe jas en spijkerbroek gefotografeerd op werk.
Zakelijke profielfoto voor Linkedin, gemaakt door professioneel fotograaf Mike van Bemmelen. Vrouw in kantoorpand met handen in haar zakken.
Ontspannen zakelijk portret van vrouw met jurk bij gele bank en boekenkast.
Zakelijk portret van dame op kantoor met zwarte jurk. Professioneel portret gemaakt door Mike van Bemmelen.
linkedinfoto profielfoto
zwart/wit profielfoto
zakelijk portret profielfoto