“Werken bij” filmpjes voor socialmedia

Korte filmpjes voor werving

Teaserfilmpjes voor werving van personeel

1 van mijn specialiteiten is het maken van sfeerfoto’s bij bedrijven. Het in beeld brengen van het plezier dat de medewerkers op de werkvloer hebben. Het praatje bij de koffiemachine, het gesprek op de gang. Allemaal beelden die laten zien wat je niet leest in een personeelsadvertentie. En, misschien wel het allerbelangrijkste; het zijn echte medewerkers op de werkvloer, essentieel om te laten zien bij de werving van nieuwe collega’s!

Vanuit het perspectief van....

Het is belangrijk om bij met maken en kiezen van beeldmateriaal voor een personeelsadvertentie na te denken over wat voor een potentiële sollicitant belangrijk is. In de tekst kun je alle voorwaarden zoals salaris en werktijden beschrijven maar er is iets wat minstens zo belangrijk is; Beeldmateriaal ( foto EN film) met de sfeer van het bedrijf. Omdat de potentiële kandidaat meestal ook graag wil weten: “Wie worden mijn nieuwe collega’s en waar ga ik werken?” 

Als de sfeerfoto’s in de advertentie een mooie uitstraling hebben zal iemand eerder overgaan tot het opnemen van contact!

Oplossing als teaser op social

Geen ingewikkelde bedrijfsfilm maar korte, spontane shots van verschillende collega’s. Door de relatief kleine rol en korte teksten  hoeven de medewerkers geen lappen tekst te leren en wordt het niet ongemakkelijk. De collega’s zijn geen acteurs en een toneelstukje opvoeren is vaak heel onnatuurlijk.

Filmpjes zoals hierboven kunnen snel worden gemaakt en gemonteerd. Bovendien zijn alle personen uit het filmpje makkelijk te vervangen mocht dit nodig zijn ( stel dat de persoon niet meer werkt in het bedrijf en uit het filmpje wil) Meestal worden de filmpjes gemaakt tijdens een fotoshoot in het bedrijf waardoor het erg efficiënt gemaakt kan worden en dus niet veel tijd voor de medewerkers kost.

Voordelen op een rij

 • filmpjes kunnen zeer snel worden opgenomen / gemaakt
 • medewerkers hoeven niet te acteren
 • medewerkers hoeven geen teksten uit het hoofd te leren
 • filmpjes zijn zeer makkelijk aan te passen als er een collega in- of uit moet
 • filmpjes zijn bruikbaar voor diverse socials
 • geen dure filmproducties, vanaf € 400,= kun je al een dergelijke voorstelfilm laten maken. ( filmopnamen en montage)
Fotograaf & Filmmaker Mike van Bemmelen

  binnenhof hofvijver Den Haag avondopname
  Prev Architectuurfotografie in de avond

  Comments are closed.